Over dit..

Dit is mijnkopthee.nl, de weblog van Bob den Otter. Maakt overdag hard websites voor Two Kings, knutselt 's avonds aan Pivot, zit met de kat op de bank, of hangt aan de toog.
Er zijn een aantal pagina's met meer info, zoals 'Over MKT', 'Over Bob', 'Den Ouden Doosch', en natuurlijk de koude, harde cijfers.

Links

Zoek!

Laatste Reacties

cheera712 (Mary, Kate en Ash…): mary-kate and ashley rules!!!!
hallo (Puma..): hoi
fdsfdsf (Puma..): sdfsdfdsf
Friso (Stamcelonderzoek.…): Wat een onzin hier over Rush Limbaugh. Belletje hor…
anoniem (Mary Kate en Ashl…): hallo wat is de msn van mary-kate en ashley dan ?? …
Eddy (Hanneke Groentema…): Beste Hanneke,Je zei tijdens een uitzending op Zond…
Sendefrmen (Webtwee.net..): Hoppathee naar webtwee.
loodjes (Buffy, Angel en C…): heey weet iemand waarom prue uit charmed is gegaan?…
sebastiaan (Prijzenspam..): hallo,weet iemand een telefoonnummer van prijsvrage…
Rolf (GTA - SA..): Juilie gasmiers zijn dom!!!! Jullie eindiggoen aall…

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.1: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Uh-oh.. | Home | Floating Logo's.. »

Google's web accellerator..

Donderdag 05 Mei 2005 at 3:17 pm

Google heeft een nieuw tooltje uitgebracht: een ‘“Web accellerator”:http://webaccelerator.google.com/’. Het idee hierachter is dat google statische pagina’s kan opslaan, en als die vaker worden opgevraagd door gebruikers, kunnen die sneller getoond worden. Hartstikke leuk idee in theorie, maar..

Er zit ook een heel groot nadeel aan: Het werkt feitelijk als een anonieme proxy. Reactiespammers houden erg van anonieme proxies. Daarnaast komt vanuit de optiek van de webserver niet elke ‘request’ die een gebruiker doet van hetzelfde ip-adres, en dat is niet fijn. Als je de Google Web Accellerator hebt draaien, kun je dit effect hier zien: Ga naar mijnbrowser.nl, en reload de pagina een paar keer. Na een aantal reloads zul je zien dat het ip-adres verspringt van een ip-adres van google, naar je ‘eigen’ ip-adres.. (alhoewel dit in Firefox sneller lijkt te gebeuren dan in IE.. vreemd)

Tot zover denk je misschien ‘nou en?’, maar dat is wel degelijk een probleem. Elke fatsoenlijke anti-reactiespam-tool voor weblogsoftware (zoals de Pivot Blacklist en Wordpress’ OSA) heeft namelijk een ingebouwde controle om te zien of degene die een reactie plaatst ook degene is die in eerste instantie de reactiepagina heeft opgevraagd. Als iemand zo’n proxy als web accellerator gebruikt, zullen zijn comments dus aangemerkt worden als spam, omdat ze vanaf een ander ip-adres worden geplaatst.

Volgens mij zijn er twee mogelijke oplossingen:

  1. Die check waarbij het ip-adres vergeleken wordt uitzetten, waardoor de anti-reactie-spam tool minder effectief wordt.
  1. Ofwel de ip-ranges die de google web-accellerator gebruikt negeren, waarmee je een achterdeur biedt die niet alleen door een enkele legitieme reageur gebruikt zal worden, maar binnen de kortste keren vooral door reactiespammers.

Allebei niet iets waar ik naar uit zie om te moeten doen. Stomme web-accelerator…


Al 18 reacties

ik kan reloaden wat ik wil maar het door Google toegewezen ip adres blijft gewoon hetzelfde…!!

neknarf - 05 Mei '05 - 15:41

Vind het maar een doelloos ding, zo traag vind ik het niet. Dit bevalt me trouwens helemaal niet…

Sending your page requests through Google machines dedicated to handling Google Web Accelerator traffic. (link)

Privacy? Ehh?

hups, de´nstalleren

Simon - 05 Mei '05 - 15:51

Het nadeel van een grotere mogelijkheid op reactiespam weegt niet op tegen het beetje snelheidswinst dat je hebt. In deze tijden van snelle adsl- en kabelverbindingen lijkt me dit het verschil tussen twee ferarri’s: leuk voor de vakidioot maar geen grote toegevoegde waarde. Weg met die accelarator dus.

steven (URL) - 05 Mei '05 - 16:23

Lacht heel hard bij het bezoeken van de webaccelerator.google.com, want pagina laat lang, heel lang op zich wachten. Heeeel lang.
Optie 3, webaccelerator (duh) boycotten door geen comments toe te staan vanaf GWA.
(Nog immer geen reactie…)

yak (URL) - 05 Mei '05 - 17:05

Ik zie het hele nut van die web accelerator niet zo, dus zou ik gewoon de door Yak geopperde optie 3 toepassen. Ik vind het helemaal niets, die ontwikkelingen bij Google. Ik zeg dat ze uit zijn op World Domination™ en dat we over tien jaar terugverlangen naar die tijd dat de grootste wereldproblemen de lekken in MS Internet Explorer waren

Thefreeze (URL) - 05 Mei '05 - 17:13

En daarbij genomen dat dat p[okke ding niet eens echt versneld, maar dat zal de goegemeente wel ontgaan.

Struikel (URL) - 05 Mei '05 - 17:47

Jeuj, het zoveelste ge-wel-di-ge Googeltoertje dat alleen voor Windhoosbakken beschikbaar is. Mag ik even enthousiast in mijn handjes klappen? Dank u.

Verder sluit ik me klakkeloos aan bij alle privacy-bezwarende mensen hierboven (hoewel het natuurlijk belachelijk is om te denken dat je online nog enige vorm van privacy hebt, maar goed).

Max (URL) - 05 Mei '05 - 19:31

Ja, vervelend, die reactiespam. Maar, ik denk dat in het geval van automatische reactiespam Google nu de kans krijgt om die te blokken. Of denk je dat er mensen zijn die de hele dag niets anders doen dan handmatig spam op allerlei sites invoeren via hun browser ? Spammen ze niet via de google-cache , dan blijft het filter op de oude manier gewoon werken.

Privacy issues daargelaten, groot voordeel is dat google nu kan zien welke links daadwerkelijk worden aangeklikt, waarmee ze dus hun indexen aanmerkelijk kunnen verbeteren.Alle linkfarms, en ander onzin links, worden zo minder waard, of verdwijnen geheel uit de zoekresultaten. Wel zal AdSense hierdoor waarschijnlijk meer op de persoon worden toegesneden, maar als je dan toch reclame moet hebben …Daar leven ze tenslotte van.

Ik heb de WebAccelerator nu een dag in gebruik, en ik merk wel degelijk verschil, tot nu toe zo’n 20% gemiddeld, en op pagina’s waar ik regelmatig kom is het verschil nog groter. Enige is dat ik mijn Adblokkers nu iets anders moet instellen.

Golumbus - 05 Mei '05 - 21:32

Ik zeg: Boycotten dat ding. En de enige oplossing die ik er voor weet is een extra regeltje in de reactie disclaimer: “Als je de Google web accelerator gebruikt, wordt je reactie als spam aangemerkt” klaar. Wellicht zet ik het ook een tijdje op mijn index pagina, dan kunnen ze er helemaal niet voerheen kijken.

Gooly (URL) - 06 Mei '05 - 11:00

Ik blijf dit maar niks vinden. Ook omdat ik erg wantrouwig ben wat er gebeurd met pagina’s waarbij men ingelogd moet zijn.

btw Bob
waarom doet de trackback het niet? Ik heb net deze post geschreven waarbij ik je zelfs gequote heb. De tb url opgegevn maar er verschijnt niks. Als spam aangemerkt?

Jort (URL) - 06 Mei '05 - 11:13

De blacklist staat uit op de trackbacks, want tot nog toe heb ik nooit trackbackspam ontvangen (**afklopt**). Geen idee waarom jouw TB is kwijtgeraakt dan? Je gebruikt gewoon woordpers, toch?

Bob (URL) - 06 Mei '05 - 11:19

Bob die trackbackspam komt nog wel! Ikzelf heb er al heel veel gehad (en geblokt).

Marco (URL) - 06 Mei '05 - 14:43

jup gewoon woordpers ;)
staat btw already pinged: http://www.mijnkopthee.nl/pivot/tb.php?t..
Moet dus gebeurd zijn.

Jort (URL) - 06 Mei '05 - 16:26

irritanten versnellerd, snel weer verwijderd…

stefan (URL) - 07 Mei '05 - 10:49

Hij is inmiddels niet meer beschikbaar. Zie de link in de tekst.

Peter - 09 Mei '05 - 14:10

Er schijnen al heel wat problemen te zijn met het deleten van webcontent, omdat de Accelerator ook die pagina’s laad. Als je dus bvb. met Blogger werkt moet je oppassen dat je nooit op de pagina met ‘Delete my blog’ komt, want dan zou er wel eens het een en ander kunnen misgaan!

Tijd (URL) - 09 Mei '05 - 18:55

Ooit gehoord van de X-HTTP-FORWARDED-FOR header?
Zie deze post op Boing Boing
Erg anoniem is de GWA dus niet.

Overigens lijkt de Web Accelerator inderdaad teruggetrokken te zijn

Tinus (URL) - 11 Mei '05 - 09:30

Ik heb dat ding nu ongeveer een week draaien..
Snelheids winst 0.00 Ik heb eerder het vermoeden dat het trager is..
Ik zie het nog een paar dagen aan, en dangaat ‘ie er af..

Johan - 09 November '05 - 18:05

Wegen de nadelen niet op tegen de voordelen?
Naast dat je Google de mogelijkheid biedt om hun toch al grote arsenaal aan persoonlijke gegevens aan te vullen (je geeft expliciet toestemming je gegevens te gebruiken), kent het gebruik van Google Web Accelerator nog een ander nadeel: Het…

Sent on 05 Mei '05 - 15:53 , via KennethVerburg.nl - Information Engineer in het wild

All your base are belong to Google
Op het eerste oog levert Googles Web Accelator geen merkbare snelheidswinst op. Groter echter zijn de privacybezwaren die enkele uren na het verschijnen van het programmaatje opduiken. Web Accelator routeert al het verkeer via Google-servers (wat voor servers?) om zijn gebruikers sneller te laten surfen. De gedachte is – kort – “we hebben al 8 miljard internetpagina’s in onze cache. Kom dan ook maar via ons surfen.” Bovendien wordt er ook een lokale cache met webpagina’s aangelegd. Google als ‘man in the middle’ (in een 1984-scenario betekent dat). De www-omleiding geldt overigens voor iedere opgevraagde pagina, op het https-verkeer na….

Sent on 05 Mei '05 - 17:36 , via R-win.com [weblog] drwxr--r--

Koekel WebVersneller
Google heeft een nieuwe tool: webaccelarator. Je pagina’s laden sneller
in dan ooit. Waar hebben we dat eerder gehoord en gelezen.
‘ome’ Bob heeft daar zo zijn (terechte) twijfels over.

Dus maar ff niet doen.

Sent on 06 Mei '05 - 10:18 , via Vendicari

Google Web Accellerator: all hail to the spammers
Of course a lot of people have already spilled their guts about Google’s new Web Accellerator but being the author of Pivot’s anti-spam software I felt obliged to say some words about it as well. First things first: Pivot Blacklist will block any attempt to post a comment by anyone using the Google Web Accellerator if you have the most important spam blocking options enabled.

Sent on 06 Mei '05 - 14:23 , via The Net is Dead
Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren

[error: could not include /home/dabob/domains/mijnkopthee.nl/public_html/pivot/templates/commentform.html. File does not exist]

 

Linkdump

» Muren klimmen op z'n Russisch In de categorie 'opmerkelijk' een filmpje van 2 jongens die met hun blote handen van het ene huis naar het andere springen en echt de gekste toeren uithalen. (p.s. waarom staat JCB van Nizlopi niet op MKT?)   Al zes reacties |
» Darwin Awards 2006..

Goede kanshebbers voor een Darwin Award: twee meisjes zitten op een draaimolentje, aangedreven door de scooter van een vriendje.Wheeee!

  Al zes reacties |
» Goudvissynchroonzwemmen

Net te laat om meegenomen te worden als demonstratieonderdeel voor de Olympische Spelen in Turijn: Goudvissynchroonzwemmen ! (linktip van Remco, Thanks!)

  Al vijf reacties |
» Hamburgers..

Als ik Ronald MacDonald zou heten, zou ik ook het slechte pad opgaan, en dan mijn ouders de schuld geven:

Ronald MacDonald Arrested For Wendy’s Burglary#

  Al vier reacties |
» Mellotron.. Ultra-kek: een Mellotron die aangedreven wordt door een dozijn cassette walkmans. En het klinkt nog ook!   Al twee reacties |
» QI.. Vorige week vrijdag heb ik - onder lichte dwang van Martijn en Lars - voor het eerst naar QI gekeken. Dat is echt heel erg grappig! Dus, allemaal kijken vanavond!   Al twee reacties |
» Test, test..

Pompidom..

  Al zeven reacties |
» cd's branden

Zelf cd's branden is nog nooit zo gemakkelijk geweest.  Soort van.

  Al vijf reacties |
» Drinken..

De 6 dranken die een impact op de wereldgeschiedenis hebben gehad: The World in a Glass

  Al twee reacties |
» Huisjes melken..

Mansion Impossible – Leuk spelletje waarin je huizen moet kopen en verkopen om zo woekerwinsten op te strijken.

  Al elf reacties |
» Zonsverduistering..

Coole foto van de zonsverduistering van gisteren: Vele kleine openingen in het bladerdak zorgen voor projecties van de verduisterde zon: http://www.flickr.com/photos/nilsvdburg/48949568/

  Al drie reacties |
» Star Wars linkdumpje..

Neuriën jullie even mee met de Star Wars Theme? Ba-da-da-dum-dum! Dum! Dum-dum-dum! Du-du-dum-dum! Du-du-dum!

Ok. Deuntje in je hoofd? Goed, bekijk dan de volgende plaatjes: Klik en klik

  Al vier reacties |